Pe 23 aprilie se sărbătorește în toată lumea Ziua Cărții și, la îndemnul asociației Frends pentru Dezvoltare Oradea, peste 40 de elevi de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea și Școala Generală nr. 1 Lăzăreni, coordonați de profesoarele Ioana Căbău și Cecilia Fâșie, au marcat momentul în avans.

Ei s-au reunit la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai unde au citit și au interpretat povești și pasaje din cărți, demonstrând că generația tânără nu numai că iubește să citească, ci are și talent actoricesc. „Micuții au fost plini de voie bună și foarte pregătiți, chiar dacă puțin emoționați, astfel încât meritele le-au fost răsplătite cu un tur prin universul fascinant al cărților din bibliotecă și diplome care să le amintească de reușită”, au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă.

Frends este o asociație de tineri cu inițiativă, ce își dorește să contribuie la dezvoltarea comunității orădene prin proiecte de anvergură. Evenimentul de Ziua Cărții a făcut parte din campania lor de promovare a lecturii, intitulată "Citește și Gândește", care se desfășoară în această perioadă pe paginile de social media ale asociației.

Scopul evenimentului de la Bibliotecă a fost de a aduce la un loc mediul rural cu cel urban și de a demonstra că școlile, indiferent de proveniența lor, pot colabora pentru a-și maximiza rezultatele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!