Devenit la începutul lunii decembrie cel mai tânăr city manager al Oradiei, Mihai Jurca a mai primit, marţi, o funcţie importantă, aceea de preşedinte - ce-i drept, cu mandat provizoriu - al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea. Jurca îi ia locul lui Gheorghe Răcaru, fost manager al companiei Blue Air, care n-a dorit să-şi mai continue activitatea în CA. 

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Bihor. Aleşilor judeţului le-a ajuns pe masă proiectul privind numirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu la Aerport, după ce mandatul celui precedent a expirat. Preşedintele Ilie Bolojan a propus mai multe nume pentru ocuparea posturilor din CA, o parte dintre aceste persoane făcând parte şi din precedentul consiliu. 

Noutatea este că, după votul acordat în Consiliul Judeţean Bihor, Mihai Jurca va prelua, cu mandat provizoriu de 4 luni, preşedinţia Consiliului de Administraţie a Aeroportului din Oradea, care, după cum se ştie, găzduieşte doar curse interne deocamdată. În plenul CJ, Ilie Bolojan a declarat marţi că Gheorghe Răcaru "nu a dorit să continue" pentru încă un mandat provizoriu.

În numele Primăriei Oradea, Mihai Jurca a contribuit la realizarea şi aprobarea schemei de ajutor de stat care a permis, ulterior, selectarea unui operator care să primească finanţare pentru a readuce cursele internaţionale la Oradea. Jurca a făcut parte şi din comisia de analiză a ofertelor. După cum BIHOREANUL a scris, pentru finanţare a fost aleasă compania Ryanair, care ar urma să lanseze zboruri spre 4 destinaţii din 3 ţări (Anglia, Italia, Germania) la finalul lunii februarie. 

"Este clar că trebuie să ne uităm la dezvoltarea de noi rute, dar şi să analizăm posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru Aeroport. Trebuie analizată, de asemenea, eficienţa cheltuielilor", a declarat pentru BIHOREANUL Mihai Jurca. 

Din CA-ul provizoriu al aerogării orădene vor mai face parte Dan Popuş, Dan Vîlceanu, Tudor Jidav (fost manager al Aeroporului Otopeni), Alexandru Pop, Răzvan Horga (specialist în management aeroportuar) şi Iulia Olari (reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, care n-a fost ales prin vot al consilierilor). 

Pentru ocuparea posturilor de membri ai Consiliului de Administraţie (nu sub formă provizorie), ar urma să fie demarată o procedură de selecţie de către CJ Bihor.