În urmă cu două săptămâni, administratorii restaurantului Ciuperca au încasat o amendă de 4.000 lei pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid cu ocazia organizării unor evenimente private.

Ei bine, n-a fost degeaba, căci, după cum a aflat Bihorel, administartorii localului s-au obişnuit să ţină nu unul, ci chiar două evenimente în aceeaşi zi şi în acelaşi timp.

Aşa s-a întâmplat şi pe 11 iulie, când pe terasă se celebra o cununie, iar în clădire un botez.

Urmarea? Cel puţin doi petrecăreţi, vecini de masă, au ajuns la spital, îmbolnăviţi de coronavirus unul de la altul, şi nici nu e clar, până acum, dacă sunt singurele victime. Poate după amendă "ciupercarii" s-or fi lecuit...

UPDATE: Amendați, dar pentru altceva

Adriana Crișan, responsabila restaurantului Ciuperca, a ținut să sublinieze că amenda primită de local a fost de 1.000 lei, nu 4.000 lei, și a privit alte aspecte decât asigurarea distanțării pentru clienți, în contexul epidemiei de Covid-19. De asemenea, la cununia civilă de pe terasă ar fi participat doar 24 de persoane, evenimentul fiind unul „de scurtă durată”. Crișan a menținat, de asemenea, că la restaurant nu s-au raportat cazuri de Covid și nu s-a făcut nicio anchetă epidemiologică.