Consiliul Judeţean Bihor trebuie să-i plătească unui avocat orădean în jur de 14.000 lei, contravaloarea reparaţiilor maşinii avariate după ce omul a lovit o ciută pe un drum judeţean între Miersig şi Păuşa, într-o zonă în care şoseaua este mărginită de o pădure.

Aşa a decis recent Judecătoria Oradea, obligând instituţia să-i achite omului şi dobânzi penalizatoare, și nu oricum, ci de la data introducerii acţiunii, adică din 2021 până la plata efectivă.

Motivul? Deşi CJ Bihor este administrator al drumului judeţean, iar şoseaua şerpuiește mai bine de 3 kilometri prin desiş, drumarii au montat pe porţiunea cu pricina doar 2 indicatoare de avertizare asupra pericolului de trecere a animalelor sălbatice, şi acelea fără plăcuţe care să arate distanţa în metri a zonei de acţiune.

Rămâne de văzut ce vor hotărî magistraţii Tribunalului şi cei de la Curtea de Apel, unde procesul continuă. Dacă tot e aşa, Bihorel le-ar propune administratorilor pădurilor să se înscrie să ceară și ei daune pentru ciuta care şi-a dat duhul în urma izbiturii.

Că doar şi sălbăticiunea a fost victimă nevinovată a indolenţei drumarilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!