CJ Bihor va reabilita, cu fonduri europene obținute prin PRR, trei clădiri din Oradea ale DGASPC, pentru creșterea eficienței energetice a acestora, stabilind firmele care vor executa lucrările.

Potrivit unei informări a administrației județene, licitația organizată în acest scop a fost câștigată de o asociere formată din firmele Glory Residence, Vutan Instalații și Novartis, contra sumei de 7,99 milioane lei (fără TVA).

Durata contractului este de 15 luni, din care 3 pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, iar contractul va putea fi semnat marți, 11 octombrie, dacă nu vor fi depuse contestații din partea altor patru firme care au concurat în cadrul licitației.

Cele trei imobile ale DGASP din Oradea care urmează să fie reabilitate și eficientizate energetic sunt două corpuri ale fostului leagăn de copii din strada Traian Lalescu, în care funcționează Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Oradea și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Încrederea, precum și o clădire a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trinitatea din strada Înfrățirii.

Obiectivele investiției sunt reducerea consumurilor de energie ale celor trei clădiri, creșterea gradului de confort termic prin reducerea pierderilor de căldură, reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de ventilație, reabilitarea finisajelor interioare și reabilitarea anvelopelor clădirilor.

Un proiect similar, tot pentru reabilitarea clădirilor și creșterea eficienței energetice a acestora, desfășoară CJ Bihor și pentru Spitalul de Psihiatrie din Nucet, pentru care investiția este de 30,628 milioane lei, tot din PNRR. Aici, lucrările au fost începute luna trecută.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!