Traficul pe Centura Aleșd se deschide joi, parțial, începând cu ora 12, pe tronsonul de drum care face legătura între localitățile Tinăud și Peștiș, de la km 3+600 până la km 5+852.

„Comisia formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor, Poliției Rutiere, Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, ai SDN Oradea și constructorii au fost în teren marți, 5 septembrie, și au constatat că sectorul de drum menționat, în lungime de 2,25 km, îndeplinește condițiile pentru deschiderea traficului în siguranță”, a anunțat miercuri Consiliul Județean Bihor, care a transmis și imagini cu tronsonul în cauză.

Potrivit unui comunicat de presă, stadiul fizic al lucrărilor la Centura Aleșd a ajuns la peste 70%, iar în prezent constructorii lucrează pe tronsonul cuprins între km 1+600 și km 2+900.

„Lungimea totală a Centurii Aleșd este de 5,8 kilometri. Drumul va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd”, mai precizează CJ.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea totală a investiției este de 74.871.982,59 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, centura Aleșd este prilej de scandal între Consiliul Județean și mai mulți localnici, pe un tronson care trece prin zona municipiului. Aleșdenii care locuiesc pe o porțiune a străzii Octavian Goga, traversată de centură, au cerut încă de la început ca șoseaua să nu treacă prin cartier, deschizând CJ mai multe procese. 

23 de localnici blochează construirea unei porțiuni din Centură, iar în acest context, CJ Bihor îi amenință că va pretinde despăgubiri pentru întârzierea lucrărilor, dar și pentru fondurile europene pierdute.

De cealaltă parte, nemulțumiți că li se „taie” curțile pentru ca șoseaua să încapă prin fața caselor, dar mai ales de faptul că vor suporta deranjul și poluarea provocate de trafic, oamenii spun că nu cedează în fața CJ și încă mai speră ca, în urma zecilor de procese intentate Consiliului Județean, CNAIR și Guvernului, să obțină modificarea traseului, deși drumul trebuie să fie gata peste o lună.

Detalii, în articolul: Somați de Bolojan: Consiliul Județean le va cere bani aleșdenilor care blochează construirea unei porțiuni din centură (FOTO)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!