Persoanele fizice, asociațiile și fundațiile pot obține 300.000 lei de la Consiliul Județean Bihor pentru finanțarea unor proiecte din domeniile cultură, tineret și social-comunitar.

Acestea pot fi depuse până la jumătatea lunii viitoare, împreună cu documentația necesară evaluării lor, cel mai mult contând relevanța pentru nevoile comunității și impactul preconizat în urma aplicării.

Sesiune deschisă

CJ Bihor a anunțat că deschide sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul programului anual de finanțare nerambursabilă din bugetul instituției, prin care anul acesta administrația județeană alocă 300.000 lei.

Din acest total, 150.000 lei sunt destinați proiectelor din domeniul cultural, 100.000 pentru cele destinate tineretului, iar 50.000 lei pentru proiectele din domeniul social-comunitar.

„Vrem să susținem acele proiecte care au un impact în dezvoltarea județului și acele activități care se și realizează conform proiectelor depuse. Scopul este ca aceste activități să aducă plusvaloare comunității și societății”, a transmis vicepreședintele CJ Bihor Călin Gal.

Termen, 25 aprilie

Administrația județeană amintește că la evaluarea proiectelor vor fi considerate ca prioritare relevanța proiectelor propuse prin raportare la obiectivele programului; relevanța pentru nevoile identificate la nivel județean; gradul de implicare și conlucrare dintre organizații; experiența anterioară a organizației titulare a proiectului; claritatea și realismul alcătuirii planurilor de acțiune; claritatea, relevanța și corelarea bugetului cu activitățile propuse, precum și dimensiunea impactului prevăzut.

Termenul pentru depunerea proiectelor este 25 aprilie 2023, ora 16:00. Evaluarea și selecția proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare și selecționare a proiectelor în perioada 26 aprilie – 15 mai 2023, durata limită pentru implementarea acestora fiind 15 decembrie 2023.

Persoanele și ONG-urile interesate pot depune documentațiile prevăzute în Regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile conform Legii nr.350/2005, care poate fi consultat pe site-ul CJ Bihor, la adresa Oradea, Parcul Traian nr. 5.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!