După aproape un deceniu de la încredințarea administrării către fundații și asociații specializate a unor așezăminte sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială Bihor, Consiliul Județean își dorește continuarea politicii de externalizare, pentru reducerea costurilor și creșterea calității serviciilor.

În acest scop, CJ Bihor a pregătit și un proiect de strategie, publicat vineri în procedură de transparență decizională, pe site-ul propriu, astfel încât persoanele interesate să poată contribui la îmbunătățirea lui cu sugestii și propuneri.

Conform unui comunicat de presă pe această temă, activitatea de externalizare / contractare a serviciilor sociale către și de la organizații private (obligatoriu licențiate ca prestatori de servicii sociale acreditați) urmează să se facă în baza unor licitații.

În prezent, DGASPC Bihor are în structura sa 15 servicii (centre) externalizate începând cu anul 2011 și 45 neexternalizate (20 pentru copii și 25 pentru adulți).

Proiectul de regulament privind strategia de externalizare poate fi consultat la avizierul Consiliului Județean, la Compartimentul Relații cu Publicul, precum și pe site-ul www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice / Transparență / Transparență decizională.

Persoanele interesate pot trimite în scris observații, propuneri și sugestii, la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de zece zile de la data publicării acestuia pe site-ul instituției.