Tinerii solişti vocali din toată ţara sunt aşteptaţi să participe la o nouă ediţie a festivalului-concurs "Cântec mândru pe de Criş", preselecţia urmând să aibă loc pe 3 noiembrie la Sala Florica Ungur din Oradea.

Evenimentul, ajuns la ediţia a VI-a, este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor şi va avea loc pe 4 noiembrie la Filarmonică.

Cu o zi înainte, mai precis pe 3 noiembrie, de la ora 14, organizatorii au programat preselecţia soliştilor la Sala Florica Ungur din Piaţa Regele Ferdinand. Festivalul concurs interjudeţean "Cântec mândru de pe Criş" se adresează tinerilor interpreţi amatori din toată ţara şi se va desfăşura pe două categorii de vârstă, între 8 şi 15 ani, respectiv 16 şi 28 de ani.

"Pentru preselecţie şi concurs soliştii vor pregăti două piese muzicale, una fără acompaniament (doină, baladă, cântec doinit) şi una ritmată, cu acompaniament orchestral, specifice zonei pe care o reprezintă", au anunţat organizatorii.

Concurenţii vor trimite fişa de concurs şi partitura pentru piesa cu acompaniament orchestral până în data de 23.10.2016 la nr. fax. 0259.433.383, fax: 0259/268680 sau personal dirijorului orchestrei Rapsodia Bihoreană, prof. Liviu Buţiu, tel. 0744665459, email: inscrierifestivalconcurs@mail.com.

Regulamentul Festivalului precum şi fişa de înscriere se pot procura de pe, http://cantecmandrudepecris.blogspot.ro,  precum şi de la centrele judeţene pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale din ţară.