Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU) a actualizat vineri lista localităţilor în care se impun limitări din cauza incidenţei cazurilor Covid. Potrivit noii Hotărâri a CJSU, nr. 31/2021, în județ sunt 12 localităţi cu incidenţă mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, între care Oradea, astfel că de vineri magazinele se închid la ora 18, iar circulaţia este permisă doar până la ora 20. 

Excepție fac persoanele care vor să se vaccineze, centrele de vaccinare fiind deschise până la ora 21.00, precum și cele care au nevoie de asistență medicală. 

Cu restricții de weekend

Conform unui comunicat dat publicității de Prefectura Bihor, după reuniunea CJSU prezidată de prefectul Dumitru Țiplea, cele 12 unități administrativ-teritoriale cu incidenţă mai mare de 4 cazuri/1.000 locuitori sunt: Nojorid, Sântandrei, Oradea, Sălacea, Vârciorog, Șinteu, Gepiu, Sânnicolau Român, Viișoara, Borș, Sânmartin și Derna, în timp ce la Vadu Crișului incidența este de 4,00.

În toate aceste localități, operatorii economici și prestatorii de servicii trebuie să-și înceteze activitatea cu publicul la ora 18.00, excepție făcând benzinăriile, farmaciile, firmele care fac livrări la domiciliu și cele de transport cu vehicule a căror capacitate este de maximum 9 persoane pe scaune.

În acestă situație, la precedenta Hotărâre a CJSU, adoptată vinerea trecută, se aflau 11 localități.

Restricții de activități

Pe de altă parte, în alte 14 localităţi (număr egal cu cel de săptămâna trecută) se înregistrează o incidenţă de peste 3 cazuri/1.000 locuitori: Săcueni, Valea lui Mihai, Brusturi, Cetariu, Girișui de Criș, Paleu, Roșiori, Spinuș, Șimian, Salonta, Tulca, Diosig și Balc.

În aceste localități, la fel ca în cele 12 mai sus enumerate, activitățile de tip HoReCa, de spectacole și de divertisment sunt interzise în spațiile interioare.

În alte 27 localități din Bihor incidența variază între 3 și 1,5 cazuri la mia de locuitori, astfel că activitățile de tip HoReCa, de spectacole și de divertisment sunt permise în spațiile interioare în limita a 30% din capacitatea acestora.

Potrivit legislației în vigoare, lista localităţilor în care se impun măsuri de sănătate publică se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Situația pe localități:

Puteți consulta integral noua Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență accesând galeria de documente.