Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, vineri, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lui Penescu, Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecător Simona Buzoianu, magistraţii au judecat recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi la măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul Prahova în urmă cu o săptmână şi au decis înlocuirea acesteia cu obligaţia celor trei inculpaţi de a nu părăsi teritoriul României.

Decizia este definitivă şi va fi pusă de îndată în aplicare, urmând ca, în cursul serii de vineri, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, care stau în arest preventiv din 13 aprilie 2009, să părăsească Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa, a mai spus sursa citată.

Actele de la dosar arată că, în perioada 2006 - aprilie 2009, Gheorghe Cornel Penescu, Liviu Ilie Făcăleaţă, Cristian Mincă, Gheorghiţă Pieca şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.