Campionatul Naţional de atletism pentru aruncări lungi la juniori, tineret şi seniori, desfăşurat la Bucureşti, a adus câteva rezultate remarcabile pentru sportivii orădeni de la CS Crişul şi LPS Bihorul.

Dacă atleţii clubului Crişul, pregătiţi de antrenoarea Livia Méhes, au cucerit mai multe titluri şi medalii în proba de aruncare a ciocanului, o frumoasă surpriză a oferit-o echipa de la LPS, pregătită de profesorul Liviu David, care şi-a adjudecat două titluri naţionale şi unul de vicecampioană naţională, toate la suliţă.

Performerii de la LPS Bihorul la această competiţie în cadrul categoriei juniori II au fost Andrei David (fiul antrenorului) cu rezultatul de 63,89 m, şi Geanina Mândrilă cu 41,33 m (record naţional), ambii deveniţi campioni naţionali. Pe locul II s-a situat Ioana Bologa, cu rezultatul de 39,60 m.

De la CS Crişul performera delegaţiei a fost Bianca Lazăr Fazecaş, care a devenit campioană naţională la tineret, dar şi vicecampioană la senioare, la ciocan, cu rezultatul de 59,49 metri, cea ce constituie un nou record personal.

La rândul său, Ionuţ Benea a devenit dublu vicecampion naţional la tineret cu 49,22 metri (cu ciocan de 7,260 kg), respectiv juniori I cu 53,79 metri (ciocan de 6 kg). El s-a clasat şi pe locul IV la seniori. Rezultatele sale constituie noi recorduri personale.

Concurând în afara concursului, Cristian Méhes a stabilit şi el un nou record personal la ciocan copii I, cu 45,73 metri.

În ceea ce o priveşte pe Bianca Lazăr Fazecaş, ea va participa în perioada 16-17 martie la Cupa Europei la aruncări lungi pentru seniori şi tineret, competiţie care se va desfăşura la Castellon, în Spania.