După ce a fost parafat contractul cu antrenorul Claudiu Niculescu, conducerea clubului FC Bihor l-a prezentat, miercuri, oficial, pe noul tehnician al formaţiei orădene, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul clubului.

"Claudiu Niculescu e la începutul carierei de antrenor, ne punem mari speranţe în el şi suntem convinşi că putem să facem împreună lucruri frumoase. Am semnat un contract pe un an de zile, cu opţiune de prelungire. Sperăm să stea cât mai mult timp aici la noi", a afirmat preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan, care i-a mulţumit cu acest prilej lui Gheorghe Ghiţ, pentru activitatea depusă la echipă.

Niculescu va fi ajutat în activitatea sa de secundul Rudolf Kovacs, preparatorul fizic Marius Marinău şi antrenorul cu portarii Gendur Laszlo. Dacă ultimii doi au făcut parte şi până acum din staff-ul tehnic, Rudolf Kovacs a fost numit în funcţia de secund odată cu aducerea noului "principal".

Niculescu a venit la Oradea după ce în ediţia trecută a activat ca antrenor-jucător la Universitatea Cluj, iar în retur a stat doar pe banca tehnică a studenţilor clujeni, obţinând rezultate apreciate de fani.

"Sunt bucuros că am această posibilitate de a-mi începe practic cariera de antrenor la FC Bihor. Sunt bucuros că mă aflu aici şi sunt dornic de muncă fiindcă vreau să fac performanţă şi-n această meserie. În rest, prefer să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult", a declarat Niculescu.

Secundul său, Rudy Kovacs este un cunoscut fost jucător al FC Bihor, iar înainte de a semna pentru funcţia de secund, a antrenat echipa de juniori a CF Liberty.

"Toată lumea ştie că în fotbal cele mai importante sunt rezultatele. Noi putem garanta muncă, disciplină şi respect faţă de meserie. În acelaşi timp va exista o responsabilitate foarte mare faţă de cei care investesc în acest club şi faţă de Oradea, care-şi doreşte fotbal în prima ligă. Cred şi sper că rezultatele pozitive vor veni", a spus Kovacs.

La conferinţă, din partea finanţatorilor a fost prezent şi consilierul judeţean Dumitru Voloşeniuc, membru Adunarea Generală a Asociaţilor a FC Bihor, care a felicitat şi el noua echipă, mulţumind, totodată celei de dinainte. "Vreau să asigur componenţa tehnică a echipei că cele două entităţi vor susţine în continuare clubul şi aşteptăm, în acelaşi timp, rezultatele, care eu sper să apară şi prin venirea domnului Niculescu", a declarat Dumitru Voloşeniuc.

Primul meci pe banca tehnică pentru antrenorul Claudiu Niculescu va avea loc sâmbătă, de la ora 11, la Drăgăşani, în judeţul Vâlcea, cu una din revelaţiile începutului de campionat, Damila Măciuca.