„Mă bucur să fiu din nou la partid, în calitate oficială de politician", a declarat Claudiu Pop, revenit la prezidiul filialei bihorene, alături de preşedintele organizaţiei, Ioan Mang.

Deşi a preferat să nu vorbească prea mult, deocamdată, despre perioada în care a fost subprefect al Bihorului, el a recunoscut că a rămas cu un gust amar după ce Guvernul a „omis" luni la rând, până şi acum, să emită actul oficial prin care să fie trecut în corpul înalţilor funcţionari publici.

Deşi luase concursul organizat la 1 octombrie 2009, subprefectului i s-a comunicat, în 6 ianuarie 2010, doar încetarea contractului pe perioadă determinată la Prefectură. Claudiu Pop a spus, însă, că oricum a decis să înceteze autosuspendarea din PSD şi să se întoarcă în politică, în loc să aştepte numirea ca inspector guvernamental prin cine ştie ce colţ al ţării.

În ceea ce priveşte prestaţia sa ca subprefect, Pop a afirmat că a încercat să se ţină echidistant faţă de politică, chiar dacă a fost supus la presiuni pentru atitudinea sa. De altfel, el a promis că la următoarele întâlniri cu presa va veni cu probe pentru afirmaţiile sale.

Referindu-se la viitorul său traseu în cadrul organizaţiei, Claudiu Pop a recunoscut că va ţinti un post în conducerea organizaţiei judeţene a PSD, fără a menţiona însă care va fi acesta. „Vom forma o echipă şi vom vedea unde este locul fiecăruia dintre noi în cadrul acestei echipe" a declarat el.

În completarea sa, pentru a elimina orice dubii, Ioan Mang a spus: „Claudiu Pop face parte din echipa mea".