De sâmbătă, Bihorul va avea din nou prefect, după ce, vreme de o săptămână, funcţia a fost girată interimar de subprefectul Cristian Bitea.

Numele noului prefect nu este o surpriză, funcţia fiind vizată de la început de preşedintele organizaţiei municipale Oradea a PSD, Claudiu Pop, care însă nu a putut-o ocupa încă de la eliberarea din funcţie a lui Gavrilă Ghilea, deoarece nu avea clarificată situaţia apartenenţei la Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.

Potrivit noului prefect, decizia privind numirea sa a fost luată în şedinţa de Guvern de miercuri şi a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Ceremonia de instalare a lui Pop va avea loc sâmbătă, de la ora 15, la eveniment fiind aşteptat să participe ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus.

Pentru a putea fi propus de PSD pentru funcţia de prefect - conform protocolului încheiat între sociali-democraţi, PNL şi PC -, Claudiu Pop a fost retras de pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local ai USL, unde ocupa poziţia a doua după primarul Ilie Bolojan.

În perioada 2004-2008, Claudiu Pop a fost deputat PSD de Bihor, iar în perioada martie 2009 - februarie 2010 a ocupat funcţia de suprefect al judeţului. Din iunie 2010, noul prefect al judeţului a fost ales preşedintele organizaţiei municipale a PSD.

Claudiu Pop pleacă în noua funcţie din postura de director comercial al Companiei de Apă, pe care o ocupă din august 2010. De-a lungul timpului, Pop a fost inspector de credite la West Bank şi director comercial la Peco Bihor.