Întrebat dacă Traian Abrudan, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), mai e în partid, având în vedere zvonurile că va dezerta la liberali, PDL-istul Dorin Corcheş a declarat, în conferinţa de presă de joi, că i-a reproşat public acestuia neimplicarea în campania electorală.

Fii bărbat!

"Din cunoştinţele mele, nu există o corespondenţă oficială cu partidul prin care să ne aducă la cunoştinţă faptul că a demisionat sau că nu ar mai face parte din Partidul Democrat Liberal. Dar în schimb, domnia sa, care şi-a asumat o poziţie de secretar general când au avut loc alegerile în interiorul partidului, a avut o atitudine ciudată pe perioada campaniei electorale. Nu a fost activ şi nu şi-a adus deloc aportul pentru PDL", a spus Corcheş.

PDL-istul nu s-a sfiit să recunoască public că el a muncit pentru partid în campanie, cu toate că şi atunci ocupa funcţia de director al Administraţiei de Îmbunătăţiri Funciare (din care spune că şi-a luat concediu fără salariu). "Indiferent că ne place sau nu, politizarea instituţiilor publice există. Eu am fost un director pus politic, că nu m-a născut mama director, ci am devenit cu susţinerea partidului. Dacă am fost foarte bucuros şi recunoscător partidului când m-a pus director, am rămas alături de partid şi când nu a mai fost la guvernare şi cred că era de datoria oricărui alt director să facă la fel. Când la alegerile interne îţi asumi o poziţie de conducere în interiorul partidului, fii bărbat şi fă-o până-n capăt", a spus Corcheş.

Şi ce dacă?

De cealaltă parte, contactat de BIHOREANUL, Traian Abrudan, nu crede că a greşit, mai ales că a renunţat la funcţia de secretar general încă de acum 2 ani, imediat după alegerile interne, fiindcă a optat pentru cea de director al APIA. "Eu nu am mai fost pe la partid de la începutul campaniei electorale. Nu ştiu ce zvonuri sunt în acest moment, dar nu am trecut la niciun alt partid. Mi-am dat demisia din funcţia de secretar general şi, de când sunt director, nu am mai avut nici o apariţie publică pentru că, fiind funcţionar public, nu am putut, dar eram membru de partid şi chiar îi ajutam (pe PDL-işti - n.r.). Eu sunt funcţionar public, el (Corcheş - n.r.) nu", a spus Abrudan, care susţine că le-ar fi spus şefilor de la partid că nu va activa în campania electorală, tocmai pentru că e funcţionar public şi că nu vrea să încalce legea.

În ce priveşte informaţiile despre faptul că ar dezerta, Abrudan le-a respins, dar pe un ton neconvingător. "Speculaţiile legate de plecarea mea sunt mai dedemult. Eu am fost coleg la Prefectură cu Ilie Bolojan, cu care ne-am înţeles foarte bine. În plus, suntem amândoi aleşdeni şi probabil de aici s-au născut zvonurile. Să nu uităm că eu am fost dintre cei care au crezut în alianţa DA şi şi în alianţa cu PSD-ul", a spus Abrudan.

"În acest moment sunt membru PDL. Şi deocamdată nu s-au purtat astfel de discuţii pe această temă. Îmi văd de treabă", a încheiat el.