Vicepreşedinta noului partid Uniunea Salvaţi România, franţuzoaica Clotilde Armand, care a pierdut la mustaţă Primăria Sectorului 1 la alegerile locale, s-a aflat, marţi, la Oradea, unde a participat la prezentarea candidaţilor USR Bihor la alegerile parlamentare. Luni seară, aceasta a avut o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii USR din Oradea.

În conferinţa de presă, vicepreşedinta USR a fost provocată să comenteze afirmaţiile făcute, într-un interviu, de senatorul Cristian Bodea, mutat de la PNL la Partidul Ecologist Român, potrivit cărora Clotilde Armand, director al firmei EGIS România, firmă care a supervizat lucrările executate de Bechtel, a fost "trimisă în misiune să paraziteze Bechtel, iar acum îl susţine pe Cioloş şi se vrea la conducerea României". Totodată, Cristian Bodea susţinea că "francezii sunt aici de pe vremea lui Ceauşescu şi au preluat subtil România. Au tăcut şi au făcut. Iar acum s-au hotărât să facă o preluare ostilă, pe faţă".

Drept răspuns, Clotilde Armand a afirmat că nu ea este cea care lucrează pentru interese străine, ci clasa politică care a condus şi conduce România. "De ce au plecat milioane de români în străinătate? Au plecat din cauza sistemului politic din România din ultimii 26 de ani. Aşadar, cei care-i ajută pe străini sunt cei din partidele care au condus ţara, cei care sunt acum la putere - USL, PNL, PSD. Ei i-au trimis afară pe cei mai buni dintre noi! Ei le-au făcut un serviciu străinilor. Noi dorim să-i atragem înapoi în ţară", a spus aceasta.

Totdată, Clotilde Armand a arătat că nu a avut vreo legătură cu contractul încheiat de Bechtel cu Statul Român şi nici cu lucrările realizate de această companie. "Eu am acceptat postul de director la EGIS în septembrie 2013, iar Bechtel a plecat din România în mai 2013. Nici firma la care lucrez nu a avut vreo legătură cu acel contract", a spus Clotilde Armand.

În conferinţa de presă organizată marţi au fost prezentaţi o parte dintre candidaţii USR Bihor la alegerile parlamentare, lista pentru Senat fiind deschisă de avocatul Cristian Rusu, iar cea pentru Deputăţie de notarul Silviu Dehelean, urmat de Nadia Pal, fostă candidată independentă la Consiliul Local Oradea.

În acest context, Clotilde Armand a subliniat că USR se bazează pe candidaţi serioşi, nu pe politicieni de meserie. "Nu avem nevoie de funcţii. Toţi oamenii de aici au meseria lor şi o fac bine, toţi candidaţii noştri sunt nişte profesionişti care au realizat deja ceva", a spus aceasta.

Clotilde Armand a afirmat că programul USR promovează lupta anticorupţie, transparenţa în administraţie, debirocratizarea şi democraţia. Totodată, invitata a vorbit despre necesitatea creşterii economice a ţării. "Trebuie să luptăm pentru a avea o forţă de muncă mai sănătoasă şi mai calificată. Trebuie să nu fim o ţară low-cost, ci una unde munca prestată este de bună calitate. Trebuie să susţinem şcolile profesionale, universităţile, investiţiile, astfel încât să putem ridica economia. Fără o economie puternică nu se pot face multe", a declarat vicepreşedinta USR.

USR a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a avea candidaţi la alegerile parlamentare, însă acestea au fost contestate, inclusiv de PER. Nu toate contestaţiile au fost judecate deocamdată.