Cea de-a treia ediţie a evenimentului anual BizTech, organizat de CG&GC HiTech Solutions pe 11 octombrie la hotel DoubleTree by Hilton, s-a concentrat mai mult pe cloud computing, virtualizare şi responsabilitatea managerului faţă de sine, companie şi angajaţi. Printre participanţii la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai Microsoft, Intel sau Canon.

"Peste 100 de manageri orădeni au participat la BizTech Oradea 2013, conferinţă care, spre deosebire de anul 2012, când reprezentanţii companiilor bihorene au avut la dispoziţie două zile de prezentări, s-a desfăşurat pe parcursul zilei de 11 octombrie. Un moment importat în cadrul conferinţei a fost prezentarea Dr. Ec. Dr. Ing Stelian Brad, Prorector în cadrul Universităţii Tehnica din Cluj Napoca, despre Clustere IT şi importanţa atragerii de fonduri structurale pentru finanţările proiectelor IT. Printr-un studiu de caz invitaţii au aflat cum ar trebui să fie structurat un proiect inovator din segmentul tehnologiei", arată un comunicat transmis, luni, de compania orădeană.

Conferinţa s-a întins pe aproximativ 8 ore, în care au vorbit, între alţii, Marius Filipaş, Server & Tools Business Group Microsoft România, Adrian Cioroianu, Business Development Manager Intel Corporation, Andrei Micosovici, Canon România, Cristian Cojocaru, Consultant Tehnic HP România, şi Sorin Şerb, IBM România

Unul dintre cei mai dinamici vorbitori a fost orădeanul Silviu Hotăran (foto) (reprezentant al GKTI Semper Human, fost şef al Microsoft România), care în discursul său "Despre responsabilitate personală şi spirit de echipă", a pus accent, ca de fiecare dată, pe atitudine în drumul spre succes. "Atitudinea, nu aptitudinea creşte altitudinea", le-a spus Hotăran celor prezenţi.

Daniel Kostyal, Teritory Manager IBM România, de pildă, a discutat despre finanţarea IBM pentru proiecte IT cu dobândă 0%, condiţiile şi cerinţele pe care o companie trebuie să le îndeplinească pentru a se încadra acestei modalităţi de finanţare.

"Companii tinere, cu oameni entuziasmaţi, care se implică în dezvoltarea locală pentru a se dezvolta la rândul lor, sunt rare în România", a precizat şi Paul Micheş - AVNET Country General Manager, în prezentarea sa.

Participanţii la eveniment au mai putut vedea şi studia echipamente demo instalate.

"Surpriza a venit de la Intel România, care a adus la Oradea echipamente dedicate învăţământului: laptopuri şi tablete pe care copiii pot scrie folosind stylus, dar şi aparate cu ajutorul cărora elevii şi profesorii pot testa teoriile discutate în timpul orei de curs. Prin intermediul tehnologiei copiii pot învăţa practic şi interactiv geometrie, chimie ori fizică. Reprezentanţii Canon România au oferit spre testare noi modele de soluţii de printing, prezentând totodată avantajele unei soluţii de "document management" pentru centralizarea şi reducerea costurilor de tipărire", mai arată comunicatul CG&GC HiTech Solutions.