Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai a anunţat că, în această săptămână, îi invită pe orădeni şi pe copiii lor la mai multe activităţi.

Prima dintre ele este întâlnirea clubului de lectură pentru elevi din clasele primare, ediţia în limba germană, care se va ţine, miercuri, de la ora 14, în Ludoteca Bibliotecii, la etajul întâi.

Clubul este organizat de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor, Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea şi Asociaţia pentru promovarea cooperării în educaţie din Oradea. "Elevi cu un nivel începător al limbii germane sunt invitaţi la o lectură susţinută de un grup de studenţi şi elevi de liceu", se arată în informarea instituţiei.

O zi mai târziu, de la ora 17, copilaşii sunt chemaţi la "Povestea de la ora 5", un nou program lansat de Biblioteca Judeţeană, care cuprinde poveşti şi jocuri pentru cei mici. Joi se va lectura povestea "Frăţior şi surioară", de Fraţii Grimm. Şi acest eveniment se va ţine tot în Ludotecă.

În fine, vineri, de la ora 17.30, pasionaţii de filme sunt chemaţi să vizioneze pelicula "Hollywood Ending" (Final ca la Hollywood) în cadrul unei noi întâlniri a Cineclubului Marienbad. Este vorba de al 33-lea film artistic care poartă semnătura lui Woody Allen, care prezintă povestea unui regizor de film, căruia nu-i mai zâmbeşte norocul, dar căruia i se mai oferă o şansă înainte ca nevrozele imaginare să-l consume complet.

Întâlnirea cineclubului va avea loc în Mediateca Bibliotecii Judeţene, situată la etajul I.