Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 3.30, la Clubul Bamboo din Capitală, iar flăcările au dus la prăbuşirea clădirii. Deocamdată, nu se ştie dacă sub dărâmături mai sunt alte persoane.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunţat că 38 de persoane au ajuns la spital. O victimă a fost intubată, din cauza intoxicării cu fum, dar este în stare mai bună, a mai spus oficialul, citat de news.ro. La ora 10, mai erau internate în spital 6 victime.

La aceeaşi oră, incendiul era lichidat, dar pompierii au rămas în zonă, pentru a se asigura că nu apar noi focare.

Potrivit aceleiaşi surse, martorii spun că incendiul ar fi izbucnit în zona scenei, de la o perdea, şi că în club se fuma. "Se fuma. Veneau ospătarii să ne spună să nu fumăm, dar se fuma palmat", a spus o tânără care era în club.

Deocamdată, nu este clar câte persoane erau în club când a izbucnit focul, pompierii spunând că este vorba de 100-200 de oameni.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis dosar penal in rem, la această oră fiind audiate mai multe persoane. Ei au început şi o cercetare la faţa locului, dar foarte precaut, pentru că există posibilitatea ca şi pereţii rămaşi în picioare să se prăbuşească.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat la Digi 24 că localul nu avea autorizaţie de funcţionare, dar avea un plan de incendiu autorizat de ISU.

Pe de altă parte, avocaţii administratorilor clubului susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.