Clubul Sportiv Crişul Oradea a obţinut organizarea Campionatului Naţional de box pentru tineret, competiţie care va avea loc în perioada 5-10 noiembrie.

Decizia a fost luată de Biroul Federal al Federaţiei Române Box, care a analizat candidaturile cuburilor CS Crişul, Ring Box Târgu Mureş, Rapid Bucureşti şi BC Brăila, orădenii având câştig de cauză în faţa cluburilor contracandidate, după ce au adus cele mai convingătoare argumente.

"Oradea nu a mai organizat un campionat naţional de ceva timp, mai exact din anul 1995, când Adrian Stanca a devenit campion naţional de seniori. Condiţiile foarte bune pe care le vom asigura la Arena "Antonio Alexe", precum şi tradiţia boxului orădean, au fost principalele noastre argumente", a declarat şeful secţiei de box a clubului Crişul, Florin Macaru.
Pentru organizarea acestei competiţii este nevoie de un efort financiar de aproximativ 50.000 lei.

Cu acest prilej, pugilistul Rareş Macaru, care se află în ultimul an la tineret, speră să obţină titlul naţional chiar acasă.

Rareş Macaru este vicecampion naţional la categoria 81 kg şi deţinător al Cupei României şi are ca obiectiv pentru această competiţie care va avea loc la Oradea adjudecarea titlului.