FC Bihor a scăpat deocamdată de faliment, după ce marţi Tribunalul Bihor a decis să amâne soluţionarea cererilor de intrare a clubului în faliment, cereri depuse de mai mulţi creditori în urma depăşirii planului de insolvenţă.

Întrucât clubul orădean a venit cu un nou plan de a achita datoriile restante, judecătorul a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu 3 luni. Astfel, se poate spune că FC Bihor are la dispoziţie trei luni în care va trebui să-şi achite datoriile restante.

"Vreau să le mulţumesc celor care în această perioadă au fost alături de noi (...). Nu ne rămâne acum decât ca, începând cu sfârşitul acestei luni, după aprobarea bugetului de la Consiliul Judeţean şi cu fondurile atrase din diferite alte surse, cum ar fi vânzarea de jucători, bilete, sponsorizări, donaţii, să începem să plătim sume importante din datoriile clubului, inclusiv ratele din insolvenţă, datoriile acumulate la finanţe, cât şi o parte din datoriile către furnizori şi nu în ultimul rând o parte din salariile restante către jucători şi staff-ul tehnic", a declarat preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş.

Vestea vine după ce săptămâna trecută suporterii au ieşit în stradă protestând faţă de decizia Primăriei Oradea de a renunţa la finanţarea clubului.

Pe de altă parte, echipa orădeană va susţine miercuri două jocuri amicale de verificare. La Stadionul Motorul, va întâlni mai întâi echipa CS Işalniţa, din judeţul Dolj, cu începere de la ora 11, iar mai apoi, Progresul Pecica, din judeţul Arad, cu începere de la ora 15.