Poliţia Locală Oradea a suspendat activitatea clubului Friends de pe Nicolae Jiga, un local dedicat persoanelor homosexuale.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, poliţiştii din Compartimentul Control Comercial al Poliţiei Locale au făcut mai multe controale la firma SC Fun Friends SRL, ce administrează clubul Friends de pe strada Nicolae Jiga nr. 42.

Clubul s-a mutat recent aici după ce, în anii trecuţi, a funcţionat pe strada Avram Iancu şi, după cum arată pagina de Facebook a localului, este unul dedicat comunităţii LGBT, adică lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali.

În noul amplasament, clubul nu avea autorizaţie de funcţionare, deşi a organizat deja câteva petreceri. Drept urmare, poliţiştii locali au decis să închidă temporar localul.

"S-a dispus suspendarea pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de 05.05.2017, până la data intrării în legalitate, a activităţii comerciale a punctului de lucru, reprezentând în natură club Friends situat în mun. Oradea pe str. Nicolae Jiga", se arată în comunicat.

Poliţia Locală mai precizează că va continua să verifice autorizaţiile localurilor din Oradea şi, dacă va mai găsi situaţii similare, nu va ezita să le închidă.

Potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro, societatea SC Fun Friends SRL, înfiinţată în 2016, are sediul în Borş şi îi are ca asociaţi pe orădenii Szabo Zoltan şi Banciu Superman Tarzan. Obiectul de activitate al firmei este "Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".