10.000 de lei este suma pe care o pun la bătaie membrii Clubului Kiwanis Art Oradea (KAO), pentru susținerea a 10 copii talentați.

Suma a fost strânsă în cadrul concertului de binefacere "Kiwanis Art susține excelența în artă", organizat de KAO în luna septembrie, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea și CARPO. Evenimentul a avut ca invitați soliste prestigioase ale scenelor lirice naționale și internaționale - Brigitta Kele și Gabriella Varvari -, dar a și promovat tineri aspiranți la faimă artistică: Aron Petruș Boloni, Nadia Sofokleous, Laszlo Bede, Robert Bede.

„Toți cei implicați au venit de la distanță și au cântat pro-bono, în favoarea KAO. Cei 10.000 de lei adunați prin generozitatea publicului orădean și a sponsorilor evenimentului (Kiwanis Men’s Club și florăria Mon Jardin) sunt destinați susținerii celor zece tineri artiști orădeni care se vor înscrie la concursuri sau masterclass-uri în anul școlar și academic 2023-2024”, arată o informare transmisă de reprezentanții clubului.

Practic, copiii vor putea să urmeze aceste cursuri oriunde doresc.

„Pentru concursul de selecție a celor zece talente, profesorii de specialitate, muzicală (muzică clasică) sau plastică, care au în îndrumare un copil/ tânăr talentat și cu resurse materiale modeste, sunt rugați să ne trimită o fișă de înscriere cuprinzând: 1. Prenumele, numele, vârsta, specialitatea artistică și școala/ facultatea candidatului; 2. Motivația propunerii: performanțe, potențial artistic care poate fi dezvoltat etc; 3. Situația socială a candidatului. Asigurăm candidații de confidențialitatea informațiilor transmise”, se mai precizează în informare.

Fișele de înscriere trebuie trimise la adresa clubulkiwanisartoradea@gmail.com până pe 15 noiembrie 2023.

Clubul Kiwanis Art Oradea are ca obiectiv declarat și susținut prin acțiunile lor promovarea și susținerea copiilor și tinerilor talentați în efortul lor de perfecționare artistică.

În cei 12 ani de existență, KAO a atribuit anual 5 Premii de Excelență în Artă, burse și a organizat concursuri, concerte și expoziții, vizând promovarea copiilor și tinerilor orădeni talentați, au mai transmis reprezentanții clubului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!