Adolescenții sunt invitați să își petreacă timpul liber ca voluntari la evenimente caritabile, dar și să participe la cursuri pe teme diverse organizate de Clubul Leo Black Eagle Oradea.

Organizația se ocupă de educarea elevilor cu vârste între 15 și 19 ani în diverse domenii, inclusiv implicare civică, și face recrutări.

"Noi încercăm să acţionăm pe mai multe direcţii: organizăm evenimente caritabile sau participăm la târgul de Crăciun, târguri de carte, târgul de mărţişoare, ca să adunăm bani pentru familii nevoiaşe din judeţ sau pentru copii care suferă de afecţiuni grave, dar participăm şi la campanii de ecologizare, plantări de copaci ori organizăm seminare şi cursuri de dezvoltare personală", a explicat orădeanca Oana Mălan, preşedinta clubului şi elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Potrivit acesteia, în prezent asociaţia are înscrişi circa 98 de adolescenţi, însă mulţi dintre ei vor termina liceul şi se vor înscrie în alte cluburi, dedicate tinerilor.

"Partea frumoasă a voluntariatului este că poţi da o mâna de ajutor cuiva aflat în nevoie, iar în schimb îţi dezvolţi capacitatea de a munci în echipă, de a ţine discursuri sau de a organiza evenimente. În clubul nostru cei mai noi membri beneficiază şi de ateliere de dezvoltare personală şi sunt încurajaţi să participe lunar la două sau trei evenimente", a mai spus tânăra.

De altfel, adolescenţii pot participa şi la petreceri tematice şi pot întâlni personalităţi din diferite domenii.

În vara aceasta, membrii clubului au luat parte și la un seminar despre cultură susţinut de actorul și interpretul Tudor Chirilă, iar în curând vor avea la dispoziție și ateliere despre inteligenţă emoţională şi seminarii cu mai mulţi antreprenori din oraş.

Înscrierea în Clubul Leo Black Eagle este gratuită. Ulterior se plătește o cotizaţie lunară de 10 lei, pentru fondul organizației.

Cei interesaţi pot să se înscrie completând acest formular.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!