Membrii Clubului Lions din Oradea au donat Spitalului Municipal Gavril Curteanu 10 camere implantabile, utilizate în cazul tratamentelor chimioterapice care presupun injectări frecvente ce ar putea duce la distrugerea venelor. Cele 10 camere implantabile cu tot cu accesoriile necesare se ridică la valoarea de 10.500 lei.

Potrivit unui comunicat, donaţia a fost făcută cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului şi a aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea de către Lions Club International a cluburilor tinerilor Leo.

Cele 10 camere vor putea fi folosite pentru 100 de tratamente ale copiilor cu probleme oncologice. "Aceste dispozitive vor permite medicilor să realizeze tratamentele injectabile acestor copii pe perioade îndelungate (3-6 luni), fără a fi necesară traumatizarea zilnică a acestor micuţi, în prezent 18 copii aflându-se sub tratament oncologic, cel mai mic având vârsta de un an şi 4 luni", au transmis reprezentanţii Clubului Lions.

Strângerea fondurile necesare acestui proiect a fost derulată de Clubul Lions Oradea în mandatul 2016-2017, sub preşedenţia prof. dr. Mircea Popescu, şi a fost finalizată în mandatul actualului preşedinte, dr. Dan Constantinescu. "Lions Club Oradea este fericit că a putut să aducă un strop de alinare acestor copii greu încercaţi de viaţă", a transmis acesta din urmă.