Clubul Rotaract din Oradea îi invită pe bihoreni să doneze bani în cadrul proiectului "Digitalizare prin plantare". Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea a peste 100 de tablete care vor fi dăruite apoi elevilor din două zone rurale din Bihor, care în prezent nu pot participa la cursurile online.   

Potrivit unui comunicat de presă, tabletele vor ajuta peste 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Tileagd şi de la Liceul Tehbologic nr. 1 Cadea. "Elevii, atent selecţionaţi, nu dispun de o situaţie financiară care să le permită achiziţionarea unor asemenea tablete, sau prezintă cazuri sociale defavorizate, sub diferite forme", se arată în comunicat.

Pentru a-i răsplăti simbolic pe cei darnici, clubul Rotaract a anuţat că pentru fiecare 30 de lei donaţi, membrii cluburilor Rotaract, Interact şi Rotary vor planta câte un copac pe un teren de pe teritoriul localităţii Sântandrei.

Până acum, proiectul "Digitalizare prin plantare" a reuşit să strângă 3.450 de lei, însă clubul Rotaract îşi propune să strângă 150.000 de lei. Membrii organizației vor începe să planteze puieți sâmbăta aceasta, iar campania se va desfăşura până în 6 decembrie.  

Cei care doresc să sprijine iniţiativa o pot face donând bani în contul RO22BTRL00501205K44246XX, la "Detalii plată" adăugând textul "Plantare".

Donații se mai pot face și pe site-ul clubului.