Clubul de fotografie Varadinum al artiştilor orădeni Ovi D. Pop şi Adela Rusu a primit, sâmbătă, premiul "Best Club" la cea de-a şasea ediţie a Salonului Internaţional de la Wojnicz, un oraş din Polonia.

La ediţia din acest an au participat în total 502 de fotografi din 57 de ţări, care au trimis 5.862 de lucrări, organizate în trei categorii: open color, monochrome şi portrait.

Echipa clubului orădean a fost formată din Marian Plaino (din Bucureşti), Marius Bodea (absolvent al Şcolii de fotografie Varadinum), Jozsef Ban (din Valea lui Mihai) şi orădeanul Ovi D. Pop. Aceştia au trimis câte 4 lucrări la fiecare categorie, adică 48 de imagini, dintre care 25 au fost acceptate.

"Sâmbătă am aflat că Marian Plaino a primit medalia de aur FIAP cu fotografia «Balerina» la categoria monochrome, eu am primit medalia de aur a Federaţiei Poloneze de Artă Fotografică cu lucrarea «Foxey Lady 02» la portrait, Marius Bodea a primit medalia de argint FIAP cu «Face plate» (foto) tot la categoria portrait, iar bihoreanul Ovidiu Gabor, care este absolvent al Şcolii de fotografie Varadinum şi membru al Fotoclubului Nufărul din Oradea a primit o menţiune de onoare cu lucrarea «Natalia»", a spus Ovi D. Pop.

Datorită premiilor acumulate în cadrul competiţiei, organizatorii salonului de fotografie polonez au decis ca fotoclubul orădean Varadinum să primească şi premiul "Best Club".

Este pentru prima dată când un fotoclub din România primește acest titlu la un salon internaţional.