În ultimii ani, România se impune din ce în ce mai ferm în misterioasa şi fascinanta lume a turneelor de poker. Acest joc extrem de competitiv şi complex, abordat recent şi de cercetătorii în inteligenţa artificială, atrage din ce în ce mai mulţi participanţi, iar românii se regăsesc adesea în marile clasamente internaţionale.

Ultimul mare turneu european al lunii februarie a avut loc în Rozvadov, Cehia şi a fost câştigat de clujeanul Cătălin Pop. La competiţie au participat 531 de jucători, românul rămânând ultimul la masa de joc după ce a câştigat toate jetoanele din turneu, performanţă pentru care a încasat 80.000€ şi a primit titlul de campion al evenimentului 888Live Rozvadov Main Event.

Printre adversarii lui Pop s-au aflat, bineînteles, jucători începători sau pur recreaţionali, însă şi o mulţime de jucători de top ai lumii, cu precădere europeni (acest mix valoric face farmecul şi este atracţia competiţiilor din lumea pokerului). Când jocul s-a retrâns la masa finală de nouă oponenţi, Pop a trebuit să învingă un amestec de profesionişti de top din Germania, Marea Britanie, Polonia, Spania, Rusia si Cehia.

Cătălin Pop este un tânăr jucător profesionist cu rezultate foarte bune în turneele de poker live, dar mai ales în cele online: dacă în arena live el a reuşit să încaseze puţin peste 100.000$, în turneele virtuale de pe Poker Stars el a acumulat premii de 300.000$ sub numele de jucător "SryIGotOdds"!

Jucătorii profesionişti de turnee îşi împart de regulă timpul între competiţiile live şi cele online, la fel şi Cătălin, care are planuri mari şi serioase pentru anul acesta: "O să combin jocul live cu online la limite medii-mari", spune el după victorie într-un interviu. Festivalurile la care îmi propun să ajung sunt: World Series of Poker în Rozvadov, Pokerstars Championship la Barcelona şi mă gândesc serios să ajung şi la World Series of Poker din Las Vegas".