Documentele de înfiinţare a asocierii Geoterm, iniţiată de Primăria Oradea cu mai multe instituţii şi firme cu scopul ca oraşul să poată folosi zăcământul de apă geotermală, au rămas nesemnate tocmai de unul dintre membrii "fondatori".

Alin Iacobescu, directorul Transgex, firma care exploatează apa geotermală a oraşului de pe vremea fostului primar Petru Filip, s-a "sucit" chiar în clipa în care trebuia să iscălească actele de înfiinţare a organizaţiei. Iacobescu s-a prezentat miercurea trecută la festivitatea de semnare, la care a fost invitată şi presa, dar după nici 5 minute s-a ridicat de la masă şi a plecat tiptil, înainte de momentul culminant. Ulterior, s-a scuzat oficial că nu fusese mandatat de acţionarii Transgex să intre în asociere.

Neoficial, s-a aflat însă că sabotajul se datorează unor motive cât se poate de pragmatice, întrucât prin exploatarea în comun a zăcământului de apă geotermală firma ar pierde un ocean de parale. Şi, deci, nu ar mai face averi din apa atât de fierbinte, dar totuşi aşa de chioară...