Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat marţi pentru a doua oară împotriva modificării de acţionariat a societăţii Radio Transilvania LBM SRL, al cărei acţionar majoritar este omul de cultură Mircea Bradu, care ar urma să fie preluată de postul confesional Vocea Evangheliei. 

Informaţia a fost făcută publică de site-ul paginademedia.ro, conform căruia preluarea ar dubla acoperirea postului Vocea Evangheliei, care are deja 11 frecvenţe.

"Subiectul a fost discutat în două şedinţe, joi, 21 decembrie, şi astăzi (marţi n.r.), însă în niciunul dintre cazuri membrii nu au ajuns la un consens. Cinci dintre cei 10 membri prezenţi au votat pentru, iar restul împotrivă. Pentru ca o decizie să fie aprobată aceasta trebuie să aibă şase voturi", menţionează site-ul paginademedia.ro.

Acţionarul principal al companiei care gestionează radioul este omul de cultură Mircea Bradu (52,4%), urmat de Kertesz Alexandru şi Viorel Pop (ambii cu  16,2%), Marton Attila (10%) şi George Perţe (5,2%).

 "Motivul pentru care ne aflăm aici este că după 21 de ani de radio local am ajuns în situaţia în care acţionarul majoritar a împlinit 79 de ani. Este un om de cultură adevărat şi de bun simţ. Este la o vârstă respectabilă, este într-o stare destul de fragilă. Noi, angajaţii, nu suntem în situaţia de a prelua societatea", şi-a motivat demersul reprezentantul Radio Transilvania, în faţa membrilor CNA.

Reprezentantul RT a amintit şi că societatea, născută în 1994, a dat nume celebre azi pe piaţa media din România. "Ne aflăm în faţa dumneavoastră cu o societate născută în 1994 de care suntem mândri. Se află într-un echilibru financiar relativ stabil. Aşa cum spuneam, suntem mândri că pe parcursul celor 21 de ani s-au lansat câteva personalităţi de la postul nostru Cristi Tabără, Crina Abrudan, Marius Onuc. În această perioadă am plătit taxele la stat, suntem la zi cu toate obligaţiile şi cred că ne-am făcut datoria cu corectitudine", a spus acesta. 

Totuşi, membrii CNA nu au putut fi înduplecaţi. "Este un fenomen, nu sunt cazuri izolate, în care foarte multe posture de radio fie sunt într o dificultate financiară, fie pur şi simplu vor să facă un business, îşi cedează licenţa unui terţ. Problema e că acel terţ este un post de radio cu caracter religios. De obicei aceste posturi cu caracter religios sunt bine dotate financiar. E deja un dezechilibru în piaţă din cauza numărului mare de posturi. Rezervele noastre ţin de un fenomen", a precizat Radu Călin Cristea, membru CNA, în vreme ce colegul său, Radu Herjeu, a subliniat ideea că CNA nu se poate opune unei tranzacţii comerciale între două entităţi juridice. 

SC Radio Transilvania LBM SRL deţine 12 licenţe audiovizuale pentru Radio Transilvania în Oradea, Aleşd, Baia Mare, Beclean, Bistriţa, Carei, Cluj-Napoca, Luduş, Mediaş, Satu Mare, Turda, Zalău, iar SC Vocea Evangheliei SRL deţine 10 licenţe audiovizuale, la Oradea, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Hunedoara, Constanţa, Sibiu, Suceava şi Moldova-Nouă.