După ce Guvernul a emis o hotărâre privind transmiterea unui sector de drum naţional, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local Oradea în administrarea Ministerului Tranportului şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, reprezentanţi ai Primăriei şi ai CNADNR s-au întâlnit, miercuri, pentru a încheia un protocol de predare-primire.

Astfel, municipalitatea orădeană cedează administrarea unui tronson lung de 4,3 kilometri din DN 79, cuprins între Nojorid şi municipiul reşedinţă de judeţ, tocmai ca CNADNR să realizeze lucrările de reabilitare a şoselei.

Lucrările propriu-zise de reabilitare a şoselei, a podurilor şi podeţelor, dar şi de refacere a sistemului de semnalizare rutieră, vor demara în primăvară.

Anul acesta, Primăria şi CNADNR au mai încheiat protocoale de predare-primire a unor secţiuni de drumuri, însă procesul a fost invers. Mai precis, CNADNR a predat municipalităţii pentru administrare terenurile de pe centura Oradiei ce vor fi afectate de construcţia unor pasaje supraterane, lucrări ce se vor face cu bani europeni.