Instanţa supremă a obligat Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi să plătească despăgubiri de un milion de euro unei tinere care a rămas fără o mână în urma unui accident produs în decembrie 2006.

Atunci, Georgiana Ghergheliu şi prietenul ei mergeau cu maşina spre Braşov, când un alt autoturism a intrat pe banda lor, din direcţia opusă, scrie site-ul Ştirilor Pro TV. Pentru a evita impactul, băiatul a tras dreapta de volan şi a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. Acesta era desfăcut, iar banda metalică a străpuns portiera şi i-a retezat Georgianei mâna. Medicii nu au putut să i-o salveze şi i-a amputat braţul de la umăr.

Fata şi-a căutat dreptatea în instanţă, după ce anchetatorii, chiar dacă au stabilit că parapetul i-a retezat mâna, nu au cercetat compania. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit acum, definitiv, că Georgianei i se cuvin despăgubiri de un milion de euro. Responsabili din CNADNR au declarat că se vor conforma sentinţei.

În anii de la accident, Georgiana a pozat într-o campanie menită să demonstreze că un handicap nu trebuie să izoleze o persoană.