Şeful Direcţiei Regionale Cluj-Napoca din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri, Eugen Cecan, a făcut o vizită de lucru pe DN 76, un drum aflat în lucru de mai bine de un deceniu. Vizita a fost organizată de parlamentarul PSD Gheorghe Bogdan şi de primarul din Drăgăneşti, Ovidiu Banda.

Potrivit unui comunicat transmis joi de deputat, cu această ocazie, Cecan l-a informat despre stadiul lucrărilor pe DN 76. Cea dintâi veste primită de PSD-ist a fost că tronsonul Oradea – Dealul Bitii a fost împărţit în trei loturi, iar săptămâna viitoare Compania va publica în SEAP licitaţia pentru execuţia primilor 15 kilometri din traseu. "Astfel, pe ruta Oradea – Băile Felix se vor realiza poduri, podeţe, rigole, ziduri de sprijin şi va fi turnat un nou strat de uzură", se arată în comunicat.

Pe tronsonul Ştei – Dealul Bitii, lucrările ce constau în poduri, podeţe, rigole betonate şi turnarea unui nou strat de uzură peste cel existent urmează să fie finalizate în acest an, iar pe tronsonul Ştei – Vârfurile, în lungime de 33,31 km, lucrările ar urma să se finalizeze în luna noiembrie.

Tot săptămâna viitoare şi tot din fondurile CNAIR, dar nu în cadrul aceluiaşi proiect, vor începe lucrările de pe DN 76 din intravilanul municipiului Beiuş. Drumul de la intrarea în Beiuş dinspre Drăgăneşti şi până la ieşirea înspre Pocola va fi asfaltat, urmând să se reamenajeze şi sensurile giratorii de la intersecţia cu Stâna de Vale şi din centru, de lângă biserica ortodoxă.

"De asemenea, în perioada imediat următoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de realizare a variantei ocolitoare Beiuş – Finiş – Tărcaia – Drăgăneşti – Rieni - Ştei-Lunca, care are o lungime de 27,23 km şi pentru care a fost semnat contractul de lucrări pe 5 octombrie 2016 cu firma Copisa Constructora Pirenaica S.A", se mai arată în comunicat. Acest drum, o şosea de centură pentru Beiuş şi Ştei, va costa 257 de milioane de lei, fără TVA, şi va trebui finalizat în 2019.

Pe de altă parte, Gheorghe Bogdan i-a cerut lui Cecan să extindă lucrările de reabilitare a DN76 până la prima casă de la intrarea principală în comuna Drăgăneşti.