Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, conform unei predicţii făcute de CNN după calcularea voturilor obţinute în statul Pennsylvania, care îi aduce scorul electoral necesar accederii în funcţia de la Casa Albă.

Conform publicaţiei americane, Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câştigat scrutinul din Pennsylvania, stat care îi aduce încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depăşeşte pragul de 270 de voturi necesare pentru a-i fi proclamată victoria.

Astfel, senatoarea Kamala Harris devine prima femeie vicepreşedinte din istoria SUA.

Acesta nu este însă un rezultat oficial, ci o proiecţie a postului TV, pe baza datelor privind voturile, însă informația este susținută și de BBC, New York Times și CBS. 

Associated Press şi NBC News anunţă victoria candidatului democrat tot ca proiecţie, notând că Biden a ajuns la 273 de voturi, adică trei peste pragul pentru câştigarea cursei prezidenţiale.

Surse ale presei americane susțin că Biden și-ar asuma victoria chiar în cursul zilei de sâmbătă. 

În schimb, preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, a publicat recent pe pagina sa de Facebook că a câştigat. Acesta ameninţă de câteva zile că se încearcă o fraudare a votului, pentru ca alegerile să fie câştigate de competitiorul său, scrie G4media.ro.

Sâmbătă, un oficial al Comisiei Electorale a SUA, Ellen Weintraub, a declarat pentru CNN că naţiunea trebuie să ştie că "nu există nicio dovadă de fraudă la alegeri".