CNN a realizat un reportaj despre gimnasta Larisa Iordache, în emisiunea "Human to hero". Jurnaliştii spun că Larisa este acum considerată "noua Nadia": "România are o nouă stea în devenire".

Larisa Iordache, care a câştigat săptămâna trecută două medalii de argint la Campionatele Mondiale, a explicat pentru CNN cum a ajuns să practice gimnastica şi a vorbit despre momente din cariera sa, dar şi despre ceea ce îi place legat de acest sport.

"Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o întâmplare. Sunt foarte bucuroasă să am ajuns atât de departe", a spus sportiva, menţionând că a fost remarcată de prima ei antrenoare, Mariana Câmpeanu-Silişteanu, când era copil şi se întrecea cu fratele său pe role în parc: "Cred că ea a remarcat viteza şi energia şi acestea au impresionat-o".

"Dintre aparate, cel mai mult îmi place bârna. Este spectaculoasă. Îmi place şi solul, pentru că poţi să prezinţi atât elemente acrobatice cât şi artistice", a mai spus gimnasta.

Larisa Iordache a fost medaliată cu argint la individual compus şi sol, la Campionatele Mondiale de gimnastică, desfăşurate între 3 şi 12 octombrie, la Nanning (China). România a obţinut pentru prima dată după şapte ani o medalie la individual compus.