CNN a realizat un material despre concursul Eurovision, descriind evenimentul muzical ca unul dintre cele mai longevive şi vizionate concursuri. Cei de la CNN spun că show-ul este deseori unul spectaculos, dar are şi momente ridicole. "Ţara câştigătoare a concursului va avea parte de mult prestigiu, însă şi de o creştere a economiei", spune reporterul televiziunii.

În opinia celor de la CNN concurenţii din Irlanda, Marea Britanie, Suedia şi Republica Moldova sunt printre fruntaşii competiţiei şi ar avea cele mai multe şanse în lupta pentru marele premiu. Republica Moldova este reprezentată în acest an de excentricii artişti din formaţia Zdob şi Zdub, cu melodia "So lucky". Marea

Finala concursului Eurovision va avea loc în această seară la Dusseldorf Arena, Germania. România este reprezentată de orădenii de la Hotel FM, care va intra în concurs cu piesa "Change" poziţia a 17-a.

Ordinea intrării în concurs în finala de sâmbătă este următoarea: Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franţa, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Moldova, Germania, România, Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia şi Georgia.