Co-preşedintele ALDE Oradea, Adrian Tunduc, este de părere că municipalitatea s-a angajat la investiţii prea mari pe următorii ani şi că primarul care-l va înlocui pe Ilie Bolojan "va avea o misiune foarte grea".

"Eu zic că Ilie Bolojan va pleca undeva, într-un minister, doar va deveni numărul 2 în PNL. Nu cred că va rămâne să mai candideze la Oradea. Eventual va rămâne Mircea Mălan, să se spargă problemele în capul lui", a declarat Adrian Tunduc, lector universitar la Protecţia Mediului, joi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat la modul concret de ce consideră că următorul primar se va pricopsi cu probleme, Adrian Tunduc a opinat că investiţia în reabilitarea reţelei de termoficare se va ridica la o sumă extrem de mare. Tunduc n-a vorbit, însă, despre faptul că până acum investiţiile s-au făcut mai ales cu fonduri europene. "Cu 30 de milioane de euro s-au făcut 17 kilometri de magistrale. Estimez că toată reţeaua se va ridica undeva la 200 de milioane de euro, ori suma asta e cam mare", a spus acesta, fără argumente.

Chestionat de ziarişti, co-preşedintele ALDE n-a susţinut că lucrările nu trebuiau efectuate, ci a precizat că el consideră că sistemul de termoficare din Oradea ar fi trebuit regândit. "Trebuiau realizate nişte centrale de cartier şi CET-ul să fie închis. Reţelele tot ar fi trebuit reabilitate, dar nu pe aşa o întindere", a susţinut Adrian Tunduc, care a mai opinat şi că pe iarna viitoare gigacaloria va creşte cu cel puţin 5% datorită în principal trecerii la sistemul de termoficare pe gaz.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, el s-a declarat "speriat" de influenţa pe care Biserica Ortodoxă Română pare să o aibă asupra Guvernului tehnocrat al ţării. "Schimbarea poziţiei prim-ministrului Cioloş în legătură cu alocarea de fonduri către biserici mi se pare extrem de gravă. BOR este atât de puternică politic încât pe mine mă sperie", a declarat acesta.

În conferinţa organizată joi la sediul ALDE Bihor a fost prezentată şi preşedinta organizaţiei de femei a filialei. Este vorba despre Mariana Goga, de profesie inginer, dar angajată într-o multinaţională specializată în asigurări. Aceasta a vorbit despre unele acţiuni caritabile pe care organizaţia doreşte să le organizeze în perioada sărbătorilor de iarnă.