Două persoane au fost transportate la spital marţi după amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită frontal de o autoutilitară a cărei şofer a frânat şi a intrat pe contrasens, în zona Salonta.

"Accidentul s-a petrecut pe DN 79, în afara localităţii bihorene Mădăras. Şoferul unei autoutilitare înmatriculată în judeţul Bihor a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coloziune frontală cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus (n.r. Dacia Logan)", a declarat pentru BIHOREANUL agent principal de poliţie Ioana Lascău, ofiţer de presă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Lascău a mai spus că, urmare a faptului că accidentul s-a petrecut într-o zonă în care porţiunea de drum era una îngustă, "coada maşinilor s-a întins pe aproximativ 12-15 kilometri". "Circulaţia în zonă a fost blocată. Vreo 30-40 de minute nu s-a circulat deloc, până când poliţiştii au făcut măsurătorile necesare, după care circulaţia a fost reluată pe un sens de mers. La această oră în zonă se circulă normal" a mai punctat reprezentanta IPJ.

Aceasta a mai precizat că traficul a fost îngreunat şi de faptul că drumul Oradea-Arad este în lucru, iar în unele locuri mai există porţiuni unde, din cauza lucrărilor, se circulă pe un singur fir.

La faţa locului au ajuns echipaje ale Poliţiei, o maşină de prim-ajutor a ISU Bihor, dar şi o Ambulanţă. "Două dintre cele cinci persoane din autoturism au necesitat transportarea la spital (Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, n.r). Una cu fractură de femur, iar cealaltă cu contuzii minore", a declarat pentru BIHOREANUL, dr. George Gălbineanu, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.

Potrivit dr. Adriana Bălan, de la SMURD, accidentările sunt minore, fără ca viaţa celor doi pacienţi să fie pusă în pericol.