Mai mulți bihoreni au stat la coadă, marţi, în ploaie, în faţa agenţiei Teatrului Regina Maria din Oradea, pentru a-şi cumpăra bilete la un spectacol. Tichetele s-au epuizat în câteva ore.

Imagini cu coada formată în faţa agenţiei au fost publicate pe Facebook de actorul orădean Răzvan Vicoveanu. „Am trăit să o vad şi pe asta!!!", a scris el.

Totuși, forfota nu s-a creat pentru vreun spectacol de teatru, ci pentru unul folcloric, organizat de Ansamblul Bihorul în memoria cântăreţei bihorene de muzică populară, Florica Duma, care s-a stins din viață cu cinci ani în urmă.

„Au fost puse în vânzare, la ora 12, doar 166 de bilete la balconul Teatrului, la preţul de 10 lei. Acestea au fost vândute în doar câteva ore. Sala a fost închiriată de organizatori", a spus, pentru BIHOREANUL, Florina Dometi, secretar literar al TRM.

Celelalte bilete au fost vândute familiilor şi rudelor membrilor ansamblului. „Spectacolul, programat pe 23 ianuarie, ora 18, a fost promovat de săptămâna trecută pe HoraTV, televiziune care va filma evenimentul. De atunci lumea ne-a tot sunat să ne întrebe de punerea biletelor în vânzare", a explicat directorul ansamblului, Ioan Silaghi.

Spectacolul va cuprinde mai multe momente cu dansuri şi cântece populare interpretate de artiştii Romina Suciu, Vlad Ştef, Ioana Urs, Remus Bondar, Corina Szatmari, Voichiţa Mihoc şi familia Zbiciu, acompaniaţi de Orchestra Rapsodia din Arad. 

La eveniment vor fi interpretate şi trei cântece ale cunoscutei Florica Duma, în timp ce pe un panou amplasat pe scenă vor rula imagini şi videoclipuri cu aceasta.

Apreciata cântăreaţă de muzică populară a decedat pe 9 mai 2017, la vârsta de 70 de ani. Ea s-a născut pe 9 decembrie 1946 în satul Cărănzel din comuna Lăzăreni, judeţul Bihor, şi a început să cânte la vârsa de 9 ani.

Ea a fost una dintre celebrele "Florici ale Bihorului", alături de Florica Bradu, Florica Ungur (decedată în 2011) şi Florica Zaha.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!