Coaliţia Rogerius, înfiinţată în jurul preşedinţilor asociaţiile de proprietari şi Asociaţia Pro Democraţia (APD), organizează joi, de la ora 14, la Hotel Melody, un forum la care sunt invitaţi candidaţii la alegerile parlamentare pe această zonă, în speţă colegiu 8 sau 9 Deputat ori cel de senator (colegiu 4).

Potrivit unui comunicat, tematicile ce vor fi puse în dezbatere vizează modalităţi prin care se pot aduce modificări legislative "pentru a schimba postura de client captiv a cetăţenilor faţă de furnizorii de prestări servicii".

Adrian Şimon, preşedintele APD Oradea, va vorbi despre propunerea Coaliţiei Rogerius, adică legiferarea acelui cadru reprezentativ de la care asociaţiile de proprietari pot negocia anumite tematici de probleme publice, reciproc avantajoase.

Alte discuţii vor viza modificări şi completări aduse Legii 230/2007, privind judecarea în regim de urgenţă a acţiunilor faţă de rău-platnici, respectiv, măsuri legate de convieţuirea într-un condominiu, temă pe care va vorbi Gheorghe Mocuţa, preşedintele Asociaţiei de Proprietari Magnolia.

Ţinând cont de raportul dintre preţul de întreţinere a unei locuinţe şi venituri, care este viziunea şi setul de iniţiative al candidatului faţă de această problematică, se va discuta şi despre modificarea cuantumului subvenţiilor sau măsuri definite pentru grupuri-ţintă. Pe această temă va vorbi Horvath Ioan, preşedintele Asociaţiei de proprietari Şelimbărului 1.

La rândul său, Vasile Bologa, preşedintele Asociaţiei de proprietari Lacu Roşu, va vorbi despre modificarea OUG 63 / 2012, în sensul ca în cadrul reabilitării termice distribuţia să se realizeze prin alimentare pe orizontală.

"La acest eveniment, invitaţii sunt lansate înspre şase formaţiuni politice (ARD, PP-DD, PPMT, PRM, UDMR şi USL). Timpul acordat fiecărei tematici este de aproximativ 3-4 minute. Candidaţii vor fi rugaţi să facă precizarea dacă punctele exprimate sunt opţiuni exclusiv ale dânşilor ori pot fi considerate ca viitoare iniţiative ale formaţiunii politice pe care le reprezentă", se mai arată în comunicat.