Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a anunţat vineri că avertizarea de cod galben cu risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului de apă se menţine în bazinul hidrografic Crişul Negru şi în bazinul hidrografic Crişul Alb.

"În intervalul orar 12.00-18.00, s-au înregistrat depăşiri ale cotelor de atenţie pe 8 cursuri de apă din bazinul hidrografic Crişuri. Datele primite de la staţiile hidrometrice din teritoriu indică depăşiri ale cotelor de atenţie pentru: Valea Topa, Valea Briheni, Valea Holod, Valea Sighişoara, Valea Roşie, Sebiş, Crişul Negru şi Crişul Alb. Faţă de primele ore ale zilei de vineri, pe valea Topa, în localitatea Hidişel nivelul apei a scăzut cu 8 cm. De asemenea, au scazut cotele la staţiile: Şuşti-Briheni, Holod, Ştei Beiuş, Tinca şi Pocola", se arată în comunicatul trimis de ABA Crişuri.

Pe Crişul Alb se înregistrează depăşiri ale cotelor de atenţie la Vaţa de Jos (jud. Hunedoara) şi la staţia hidrometrică Gurahonţ. Avertizarea de cod galben rămâne deocamdată valabilă până vineri, 15 martie, ora 22.