Hidrologii au emis, miercuri seară, o alertă de tip cod galben de inundaţii valabil pentru judeţele Bihor, Cluj şi Sălaj, începând cu ora 18.45 şi până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Repede – bazin aferent amonte acumulare Lugaş, Barcău – bazin aferent amonte SH Marca, judeţele Cluj, Bihor şi Sălaj.", a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, citând Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Potrivit surselor citate, fenonenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice: Barcău, bazin superior.

Informarea vine în contextul în care, începând de miercuri după amiază, mai multe localități sunt vizate de cod galben de furtuni.