Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râurile Holod, Crişul Negru, Crişul Alb, a căror nivel poate depăşi cotele de atenţie. Avertizarea este valabilă de marţi dimineaţă, ora 3, până miercuri la ora 12.

"Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie", se arată în informarea transmisă de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

Specialiştii ABA Crişuri monitorizează cursurile de apă şi lucrările hidrotehnice, cum sunt barajele de acumulare şi îndiguirile, dar şi cetăţenii trebuie să rămână vigilenţi. "Reamintim din nou atât autorităţilor locale, cât şi cetăţenilor, că în această perioadă a anului întreţinerea canalelor de scurgere şi a rigolelor este extrem de importantă", a precizat Dorel Dume, director ABA Crişuri.