Zona montană a judeţului Bihor se va afla, începând din noaptea de joi spre vineri, sub cod galben de ninsori şi viscol.

Potrivit unei avertizări transmise joi de Administraţia Naţională de Meteorologie, codul galben va fi în vigoare între 19 ianuarie, ora 01, şi 19 ianuarie, ora 15. "În  Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 85...90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, şi va fi viscol", transmite ANM.

În acelaşi interval, în întreg judeţul, dar şi în nordul judeţului Arad, se vor semnala precipitaţii, sub formă de ninsoare la deal şi mixte în rest. Astfel, condiţiile vor fi favorabile pentru depunerea poleiului.

"Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în jud. Bihor de peste 50...55 km/h. Dimineaţa, precipitaţiile vor fi pe arii extinse şi vor mai fi posibile depuneri de polei. Mâine (n.r. vineri), vântul va diminua treptat în intensitate şi se va restrânge spre extremitatea nordică a judeţului", a mai transmis ANM.