Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o averizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, care va fi valabil marţi, 13 octombrie, între orele 9 şi 21 în aproape toată ţara, inclusiv în Bihor.

"În intervalul menţionat, vântul va sulfa tare pe crestele montane cu rafale ce vor depăşi 100-110 km/h, dar si în zonele joase vor mai fi intensificări cu viteze de 50-55 km/h. În zonele menţionate (n.r. - inclusiv în Bihor) se vor semnala ploi şi averse, iar cantităţile de apă local vor mai depăşi 20-25 l/mp şi izolat 35 l/mp", se arată în informarea ANM. 

Meteorologii mai precizează că valorile termice diurne vor marca o scădere accentuată.

UPDATE: Încă o zi cu vânt

Pentru judeţul Bihor, dar nu numai, meteorologii au prelungit avertizarea până miercuri seară. Conform unui anunţ al ANM, codul galben de vânt se păstrează în vigoare până pe 14 octombrie, la ora 18.

"În intervalul menționat, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90...100 km/h. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55...65 km", a transmis ANM.

Pe crestele Munţilor Apuseni, în noaptea de marţi spre miercuri, dar şi pe parcursul zilei de miercuri, vor cădea şi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Hartă cod galben de vânt