Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului cu viteze care la rafale vor atinge 55-65 km/h, valabilă pentru zona joasă a judeţului Bihor.

Codul galben este valabil între orele 14 şi 20.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" le recomandă cetăţenilor ca, pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

"De asemenea, cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se  adăpostească în locuinţe sau în alte spaţii care le asigură protecţia, să închidă uşile şi ferestrele şi să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice", se arată într-un comunicat trimis vineri de maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, ISU Crişana le recomandă bihorenilor să-şi parcheze maşinile în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci şi stâlpi de electricitate.