Meteorologii au emis luni mai multe avertizări de vânt puternic care se va resimți în aproape toată țara. Cea mai mare parte a județului Bihor se va afla sub cod galben, în timp ce zona de munte va fi sub cod portocaliu.

Conform avertizărilor publicate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben de intensificări ale vântului va fi valabil în intervalul 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23. „În cea mai mare parte a țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h”, sunt detaliile oferite de ANM.

Avertizarea de cod portocaliu de „intensificări susținute ale vântului, viscol puternic” va fi valabilă în același interval de timp, vizând Carpații Meridionali, de Curbură și Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m. „În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”, precizează meteorologii.

ANM a emis și un cod roșu de vânt puternic, pentru intervalul 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14, valabil la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali. Acolo, rafalele vor depăși 140 km/h.

Pe de altă parte, duminică, meteorologii au publicat o informare de vreme rea, cu ploi și temperaturi scăzute, până miercuri seara, inclusiv în Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!