Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi după amiază, avertizări de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru judeţul Bihor.

Astfel, începând de marţi seară, de la ora 20, şi până miercuri, la ora 14, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă cumulate vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

De miercuri, de la ora 14, vremea se strică accelerat. Până vineri, la ora 8, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie şi izolat grindină.

Cantităţile de apă cumulate vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60...80 l/mp.

De altfel, instabilitatea atmosferică va caracteriza 31 de judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.