Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică seară un cod galben de avertizare pentru vijelie, grindină și averse pentru 42 de localități din județul Bihor începând cu Oradea valabil până la ora 19:30.

Codul de avertizare a fost emis pentru localitățile Oradea, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Hidișelu de Sus, Sălacea, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Lăzăreni, Tarcea, Abrămuț, Drăgești, Copăcel, Cherechiu, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sânnicolau Român, Buduslău, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Paleu, Gepiu și Spinuș.

Potrivit meteorologilor în aceste zone se vor semnala  intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 50 - 60 kilometri pe oră, vijelie, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice și averse în care se vor acumula 20 - 25 litri de apă pe metrul pătrat. 

Acesta este cel de-al doilea cod galben emis de ANM după ce în cursul dimineții a avertizat cu privire temperaturile caniculare de peste 34˚C.

UPDATE:

Codul galben de furtună a fost prelugnit duminică seara de specialiștii ANM până la ora 20:30.

De această dată Oradea a ieșit de sub incidența codului galben dar avertizările se referă în continuare la 29 de localități.

Acesta sunt: Salonta, Tinca, Dobrești, Batăr, Ciumeghiu, Nojorid, Ceica, Holod, Pomezeu, Finiș, Avram Iancu, Cociuba Mare, Hidișelu de Sus, Șoimi, Tulca, Olcea, Lăzăreni, Uileacu de Beiuș, Drăgești, Răbăgani, Husasău de Tinca, Cefa, Căpâlna, Sănnicolau Romăn, Mădăraș, Pocola, Sâmbăta, Gepiu și Mădăras